Vinkjøler eller islykt

Forside

Litt vann og noen blomster kan brukes til å lage de vakreste islykter – eller som her, en vinkjøler for festlige anledninger. Her er det bare fantasien som setter begrensninger, og noen timer ute i kulda gjør hele jobben.

Noen roser og litt vann

Noen roser og litt vann

 

Alt du trenger er et par boller i ulik størrelse. For islykter kan man bruke mindre boller, men som vinkjøler er det greit å finne noen med litt volum. Spesielt hvis du vil ha plass til isbiter i tillegg. Fyll opp med vann mellom bollene, samt litt vann i bollen i midten for å holde den på plass. Deretter er det bare å klippe av noen blader og blomster, og legge ned i vannet. Deretter setter du det hele ut i kulda. Min sto ute i ca ett døgn, men med den kulda vi har hatt nå, holder det lenge å la den stå ute natten over.

Ferdig resultat

Ferdig resultat

 

For å løsne bollene fra hverandre, er det bare å ta dem inn og la dem stå på benken en liten stund. Resultatet blir bra nesten uansett hva man gjør. Utrolig at litt vann, noen billige blomster og en natt ute skaper så vakre boller. Hvis du skal bruke bollene som vinkjøler(e), er det naturlig nok lurt å ta dem inn i siste liten, og sette dem på et fat.

Ferdig resultat

Ferdig resultat

 

Så er det bare å fylle opp med isbiter, vin eller hva du måtte ønske – og kanskje noen roseblader eller annet til pynt. Da har du en vakker velkomst til venner og familie. Hvis bollen ikke smelter i mellomtiden, kan du sette den ut og bruke den som islykt etterpå. Islykter kan oppbevares i flere dager utendørs. Hvis du vil imponere gjestene dine ytterligere, kan du lage flere islykter i forkant og sette ut før de kommer. Da får de en vakker velkomst.

Som islykt

Som islykt