Upper Barrakka Gardens

forside
I Valletta, hovedstaden i Malta, finner man en vakker park som heter Upper Barrakka Gardens. Den er bygget på toppen av en bastion for St. Peter og Paul. Her står man på Vallettas høyeste punkt, og kan nyte en fantastisk utsikt over Grand Harbour.

Nyt synet av Grand Harbour

Panorama utsikt over Grand Harbour

 

Parken er åpen for publikum og det er vanligvis mange besøkende her. Man må bare beundre synet av glitrende vann, båtliv og ikke minst utsikten til Senglea, Vittoriosa   Kalkara og Breakwater. Som et landemerke står det en heis på hele 58 meter, fra havna og opp til parken. Den er viktig for å frakte cruise turister opp i parken, og dermed også videre inn i byen med sitt yrende liv med butikker og restauranter. Man må vel nesten si at heisen er en kuriositet i seg selv.

Et fristed i en travel hovedstad

Et fristed i en travel hovedstad


Valletta er en travel og ikke minst varm by. Upper Barrakka Gardens er ikke så stor, men den er godt planlagt med mange sitteplasser og godt med skygge. Fontener bidrar også til at man får en litt avkjølende følelse. Og det er deilig i den varme sommeren på Malta. Det er også ganske stille her, til tross for mange besøkende.

Blomster og trær til glede

Blomster og trær til glede


Det er bestandig en utfordring med frodighet i varme klima. Men her finner man blomster, busker og trær i skjønn forening. Parken er velholdt og vakker med sin flotte belegning av stein, samt godt planlagte bed og beplantninger.

Arker på toppen av muren

Arker på toppen av muren

 

De vakre arkene omkranser parken og bidrar til skygge og en majestetisk følelse. Det er også mange statuer i parken, blant annet  en av Sir Winston Churchill. Totalinntrykket av parken er ryddig, rent og velholdt, og ikke minst storslagent på grunn av arkene , statuene og den nydelige utsikten.

Utsikt med kanoner

Heisen til venstre

b11

Utsikt med kanoner

.