Trær er viktige

Trær er viktige for miljøet. I hagen bidrar de dessuten med skygge, skaper høyde og variasjon, kan representere fargerike innslag, samt hindrer innsyn. Det er derfor viktig å planlegge hvilken type trær man skal ha i hagen.

Hengepil i Monets Hage i Giverny, Frankrike

Trærnes potensielle høyde er en faktor man bør vurdere ved anskaffelse av nye trær. Hvor mange er det ikke som irriterer seg over naboens alt for høye trær? I tillegg er det viktig å tenke på kronens omfang. Enkelte trær har kroner som brer seg utover, mens andre er smalere og mer høyvokste.

Epletrær i FrankrikeSkal trærne ha noen spesiell funksjon? Er det viktig å produsere egen frukt/egne bær, skal trærne kun være til pynt, eller hadde man håpet på et par trær som vil vokse seg sterke nok til å holde en hengekøye? Det kan også være viktig å tenke på klimasone i vårt langstrakte land.gammelt tre i Istanbul

Uansett: trær kan bli veldig gamle, og det er viktig å ta godt vare på dem. Da vil både du og generasjoner etter deg kunne glede dere over trærne som en gang ble plantet.