St. Jame’s Park i London

En nydelig park i London

En nydelig park i London

Parken ligger like i nærheten av Buckingham Palace, og er en av de kongelige parkene i City of Westminster. Området hvor parken ligger var opprinnelig et sumpområde, og det var Henrik VIII som gjorde om sumpen til et hjortereservat.

En park med mangfold

En park med mangfold

Parken ble opprinnelig anlagt allerede på 1300-tallet. Den ble gjenoppbygget i den naturalistiske stilen til den engelske arkitekten John Nash på 1900-tallet. Han var en betydelig arkitekt og byplanleggeri sin tid, og er også kjent for Regent’s park.

En frodig park

En frodig park

I St. James Park har John Nash benyttet seg av naturlige former og uformelle sammenplantinger av busker, trær og planter. Han hadde stort fokus på blomstrende planter, samt masse flotte trær som bidrar med skygge i parken. Mellom busker og bed er det myke gressganger, og han har benyttet klatreplanter opp mot trærne, noe som ytterligere understreker det myke og uformelle.

Romantisk og uformelt

Romantisk og uformelt

I tillegg til alle planter og blomster finner man et nydelig lite tjern med myke og buede kanter. Her svømmer det både ender og svaner, og det er to små øyer i tjernet, bl.a. Andøya som den ene kalles. Den fikk navnet sitt på grunn av alle vannfuglene i parken.

Fra tjernet i parken

Fra tjernet i parken

Hytta på andøya

Den vakre lille hytta ble bygget i 1841. Den var hjemmet til fuglepasseren i parken.  Designet på hytta skulle være en kontrast til den storslåtte arkitekturen til regjeringsbygninger i nærheten. Hytta har blitt forandret flere ganger, og det samme har bruken av den.

Hytta på andøya

Hytta på andøya