Sofiero – en nydelig slottshage

Sofiero Slott i Helsingborg har en nydelig hage, som bl.a. er kjent for mengder av Rhododendron. Å besøke parken i mai og juni må være et fantastisk skue, da alle Rhododendronene er i blomst. Men parken er også vakker på andre tidspunkt.

Rosebue

Hele sommeren er det tusenvis av blomster rundt om i parken, alt fra rosebuer til vakre bed i alle regnbuens farger. Epletrær, pærer og bringebær på geledd finner du også i parken. Samt flere hyggelige sitteplasser spredt over det store området som parken danner.

En hvitmalt krakk i hagen

Det er laget mange vakre rom rundt om i hagen. Ett av dem er vist under, med et lite springvann med beplantning rundt. Egne store bed med Dahlia danner også et større område i parken.

Vann i hagen

En liten vei med blomkarsebed på begge sider fant vi på vår vandring. Blomkarse er jo utrolig anvendlige, og kan benyttes både til å klatre, henge og som bunndekke.

Blomkarse

Sofiero Slottshage er omfangsrik og byr på vakker hagevandring. Den er åpen for publikum hele sommeren, og det finnes både restaurant, slottsbutikk og en liten blomsterbutikk her.

Mange vakre bed i hagen

Er du interessert i mer informasjon om Sofiero, kan du følge denne linken:

http://www.sofiero.helsingborg.se/main.aspx?epslanguage=SV

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sofiero