Små trær til hage og balkong.

Trær er vakre å se på, og nyttige for miljøet. Noen har store trær som irriterer naboen, og andre har frukttrær til glede for barn og voksne. Trær skaffer også høyde i hagen, skygge og muligheter for å montere husker og hengekøyer. Uansett, så er det lett å få et forhold til trær. Imidlertid er det ikke bestandig man har plass til store trær. Kanskje har man heller ikke hage, men en balkong hvor man ønsker seg noe med litt høyde. Da er det fint å vite at det finnes flere små trær (og planter) som egner seg både for hage og balkong.

Lite epletre

Det finnes idag mulighet for å få kjøpt bl.a. mini frukttrær, som ikke blir mer enn 1,5 til 2 meter høye. Dette gjelder f.eks. plomme, dvergeple og moreller. Noen av dem er til og med selvbestøvende. Det vil si at det ikke er nødvendig med ett eller flere andre trær i nærheten for at bestøvning skal forekomme. Trærne kan også stå i potter på balkongen. En annen mulighet er fikentre. Det kan man også ha i urner, eller plante på et lunt sted. Litt mer eksotisk, og spennende å prøve.

Oppstammede epletrær i Monets Hage

I tillegg kan det være nyttig og interessant å se på andre planter som er «stammet opp». Det har kommet mange bærbusker og blomster på stamme de senere årene. Som her en fuschia på stamme. God sommer!

Oppstammet fuschia