San Anton Garden, Malta

San Anton Gardens, Malta

San Anton Gardens, Malta

Dette er en av de best kjente offentlige parkene på Malta. Den ligger i Attard, en sentralt beliggende landsby i Malta, mellom Mdina og Valletta. Den er åpen for publikum hele året og har mye å by på.

Vakre blomster og trær

Vakre blomster og trær

 

Parken hører til San Antons Palace og er omgitt av en høy mur. Det gir den en privat atmosfære. Palasset ble bygget mellom 1623 og 1635, som bolig for Grand Master Antoine de Paule. Det er nå Maltas President som bor her. Den tilhørende hagen har vært åpen for publikum siden 1882.  

Trær i alle varianter

Trær i alle varianter

Det er en historisk hage vi beveger oss inn i. Noen av trærne skal vissnok være over 300 år gamle. Den høye muren og massive, voksne trær i alle varianter skaper et skyggefullt og rolig sted. Parken er utformet på en formell måte, med mange gangveier, som leder oss rundt på området.

Vakre skulpturer

Vakre skulpturer

Det er ganske så romantisk å spasere rundt, se på vakre skulpturer, fontener, blomster og gamle urner i sten. Parken gir et litt rustikk inntrykk, en oase med dammer med svaner og ender. Til og med et orangeri finnes i parken. Det er et godt sted å være, trekke seg bort fra sol og varme for en stund, og sitte litt på en av de mange parkene. Bare trekke inn syn og dufter.  

Dam med svaner

Dam med svaner

 Åpningstider til parken er fra 07.00-18.00 fra Juni til september og fra 07.00-17.00 fra oktober til mai. Det er gratis adgang, og man kommer seg dit med buss eller bil.

God tur !

 

IMG_0616