Rabarbra til overs….

En kald rabarbrasuppe, servert med vaniljeis med rabarbra og kanel, er en av godene høstens siste avling av rabarbra kan by på.

Til rabarbrasuppe kan du bruke 1/2 kg ferdig renset rabarbra. Disse kutter du i små biter. Kok opp ca 1 liter vann med 1 dl sukker. Sukkeret skal være oppløst før du legger i rabarbraen. La dette koke i omtrent 10 minutter, til rabarbraen løser seg opp. Så tilsetter du 2 ss potetmel rørt ut i litt kaldt vann. La dette få et oppkok. Hvis du har lyst, kan du tilsette litt kanel. Det passer godt sammen med rabarbra og sukker. Deretter skal suppen avkjøles – til sist i kjøleskap, så den er god og kald. Til denne desserten velger jeg å sile suppen.

Rabarbrasuppe med rabarbrais

For å lage rabarbrais trenger du helt vanlig hvit vaniljeis, litt kanel og rabarbra i bittesmå biter. La isen tine så mye at du kan røre den sammen med rabarbra og kanel. Smak deg frem og se hvor mye du vil ha i. Lag pene kuler som du setter tilbake i fryseren.

Deretter er det bare å servere kald rabarbrasuppe med en kule rabarbrais til hver. Vel bekomme!