På kjøretur i Frankrike

Frankrike har det meste: fjell, sjø, vakker natur, velholdte byer, historiske oldtidsbyer, nydelig mat m.m Ønsker du å kjøre gjennom Frankrike (eller store deler), finner du at veinettet er helt utmerket, og det går raskt fra en by til en annen. Men så var det alle bomstasjonene, da. Inn og ut av den ene bomstasjonen etter den andre. Og dyrt blir det!

Hautacam i nærheten av Lourdes

Men du verden, hva du kan oppleve. Alt fra nord Frankrike med ustabilt vær til varme og nydelige bademuligheter syd i landet. Det er imidlertid en ting som kan være verdt å tenke på; hvis du velger å kjøre på veier som går litt utenfor de store byene (for å unngå køer), kan det være langt mellom bensinstasjoner og spisesteder. Så fyll opp tanken og stopp når du kan.

Biarritz byr på nydelige bade- og surfemuligheter

Hvis du er av den litt impulsive typen som ikke vil booke deg inn på hoteller i forkant, men heller se hvor du ender, kan du få et godt tips: Det finnes hotellkjeder du kan melde deg inn som medlem i. Noen har en sentral booking løsning, som kan hjelpe deg med booking på telefon når du nærmer deg den byen du ønsker å overnatte i. Det er ikke så dumt når man kommer kjørende inn i en ukjent (stor) by, alle er sultne og trenger et toalett.

Fra byen Pau

Det er imidlertid en ting som er overraskende positivt i Frankrike: Alle de store byene har mange parkeringshus, ryddige og fine, og med klassisk musikk over høytaleren. Så finn et parkeringshus så sentralt som mulig, og ta bena fatt. Det er mange vakre områder og parker hvor man kan ta seg en pause, samt utallige spisesteder hvor man får servert den nydeligste mat. Men franskmenn har en tendens til å spise til veldig faste tider, så med unntak av storbyene kan det være lurt å ha dette i bakhodet når man planlegger neste stopp.

Fra den vakre byen Bordeaux