Om

På Vakrehager.no skriver jeg om hager, nyheter og hvor du kan hente inspirasjon til din egen hage

Jeg heter Heidi Caroline, og er veldig glad i hager og reiser. Hageinteressen skriver seg fra min bestemors hage, som hun drev som et småbruk med blomster, frukt, bær og grønnsaker. Det var helt ubeskrivelig å vokse opp i denne hagen, spise solmodne jordbær fra den lille åkeren, gule plommer rett fra treet, nykokte små poteter med smør på, og se på når hun tok inn Georgine-knollene til oppbevaring om høsten. Smakene og luktene var mye sterkere den gang, enn det man opplever når man går i butikken og kjøper det samme i dag. Men minnene er gode.

FullSizeRender

Hagen min er på langt nær så fin som hennes var, og slett ikke ferdig. Antagelig blir jeg aldri ferdig, fordi nye prosjekter stadig dukker opp i hodet, samtidig som vedlikehold av det eksisterende krever sitt. I tillegg er det mange behov som skal møtes: kattens, hundenes og ikke minst barnas behov i ulike stadier av livet. Men det er vel nettopp noe av sjarmen. Interessen har også ført til at jeg har utdannet med til Landskapsingeniør i voksen alder. Så jeg har altså kompetanse innen både forvaltning og utvikling av grøntområder, så vel som plantevern, geologi, kommunalteknikk og mye annet spennende. De tre årene på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet i ÅS var lærerike og spennende, med flotte og kunnskapsrike forelesere. En annen grunn til at jeg begynte på universitetet, var at jeg hadde laget nettsiden www.vakrehager.no for noen år tilbake. Men jeg følte trang til mer kompetanse og mer faglig inspirasjon. Derfor ble bloggen lagt på is de tre årene jeg studerte, mens jeg samlet materiell for å komme sterkere tilbake. Nå har bloggen fått en fullstendig gjennomgang og ny lay out, som jeg håper dere liker. Jeg har beholdt de fleste av de gamle artiklene, og vil fylle på med masse nytt stoff i tiden fremover.

Må vel også nevne at jeg i sin tid var med på å starte opp Hagemessen på Sjølyst – som nå er flyttet til Lillestrøm og fortsatt arrangeres hvert år. Det er jeg stolt av, selv om den ikke kan måle seg med enkelte av de messene vi finner i utlandet. Og nettopp det er noe av inspirasjonen til denne bloggen: reisene mine og messe- og parkbesøk i utlandet. Det er så utrolig mye fint å se og oppleve. Og når man først er ute og reiser, så er min erfaring at det er veldig godt å finne en hage eller park, og rett og slett puste ut. Ta en pust i bakken mellom soling, shopping og andre aktiviteter. Komme seg litt bort fra all støy og alle mennesker og bare trekke inn synet og lukten av gress og planter. Det er deilig det!!!

God lesing!

Fra Chelsea Flower Show 2014

Fra Chelsea Flower Show 2014