Med hage utenpå hagen

Forside hugo

 Er du så heldig å ha en leilighet med hage, er mulighetene mange. Hugos hage er ikke så stor, men til gjengjeld er det en stor felleshage rett utenfor til glede for alle som bor der.

Formklippet tuja

Formklippet tuja

 

Busker danner basis i hagen. Og det er spesielt tujaene som tiltrekker seg oppmerksomheten: velstelte og klippet i rette former. De gjør seg utrolig godt som bakgrunn for resten av hagen, vakre søyler som skiller den private hagen fra felleshagen.

Vann i hagen

Vann i hagen

 

Det er flere flotte innslag i hagen, blant annet en liten fontene med sildrende vann. Det er mange dekorative fontener på markedet, og i en liten hage kommer de helt til sin rett. Det er også noe helt spesielt med lyden av rennende vann. Pulsen synker, og roen senker seg over oss.

Gode idèer

Gode idèer

 

Sitteplasser trenger ikke begrenses til stoler. Hvorfor ikke benytte seg av en bred trapp som er god å sitte i. Ser man nærmere etter, ser man at det er fylt på med steiner mellom trinnene i en annen farge enn trappen. Veldig dekorativt og en god idè til etterfølgelse.

Fuglehus skaper liv i hagen

Fuglehus skaper liv i hagen

 

I en frodig hage, må det også være plass til dyr og mennesker. Midt blant det grønne er det plassert et fuglehus på en påle. I mangel av store trær hvor man naturlig kan plassere fuglehus, er dette plassert i miljø med busker og nok en fontene.

Frodig hage

Frodig hage

 

Felleshagen består av en stor plen hvor både dyr og mennesker kan boltre seg, innrammet av en stor tujahekk. Kanskje ikke så spennende, men utrolig praktisk og godt brukt. Og selvsagt er det blomster her, både Skogskjegg og Lavendel er blant det du finner i denne hagen.

Kjøkkenhage hører med

Kjøkkenhage hører med

 

Flere av beboerne i området benytter seg av kjøkkenhagen på et litt mindre og avskjermet område. Her vokser det både bringebær, gressløk og mye annet som høstes når tiden er inne. Plantekassene er godt brukt, og er et godt tilbud til de som bor her.

Grill til glede

Grill til glede

 

I tillegg til kjøkkenhagen er det plassert ut en grill som kan brukes av alle. Sammen med sitteplasser skaper den et godt uterom for fellesskapet. Og noe av det geniale med denne hagen er nok nettopp de ulike rommene; fra de private hagene, til plenområdet med god plass, grillplassen og sist men ikke minst området hvor kjøkkenhagen er plassert. Flere rom i hagen som skaper opplevelse og hageliv for alle.