Kun til inspirasjon

Buksbom-kanin fra tivoli i Göteborg. Humle, marihøne og sko fra privat hage

Buksbom-kanin fra tivoli i Göteborg. Humle, marihøne og sko fra privat hage

Av og til er det ikke bare nytte som er viktig. Inspirasjon er vel så bra, og disse bildene er kun ment som en inspirasjon til hva man kan finne på i sin egen hage:

Kunstverk i pil

Kunstverk i pil

Bildene over viser hvor fantastiske ting man kan skape med pil. De to bildene til venstre er fra Botanisk Hage og viser steinsopp og lønnefrukter som ble laget i anledning Naturhistorisk museums 200-årsjubileum. Bildet til høyre er fra Universitetet i Ås (i fjor) og fungerte som blikkfang i et av de store bedene.

Overraskelser

Overraskelser

Hager er ofte pene og nyttige, men man kan helt klart by på overraskende momenter også. Disse bildene av kunst er fra Ramme Gård på Hvitsten.

Hagebuer

Hagebuer

Rom i hagen bidrar til at den blir mer interessant, og at den kan oppleves som større. Ulike bueganger kan bidra til å skape romfølelse, og skape spenning og intimitet.

Vakre krakker

Vakre krakker

Flere sitteplasser kan være godt, både for variasjon og fordi solen flytter seg utover dagen. Her er noen vakre eksempler fra Ramme Gård.

Marihøner

Marihøner

Kunst trenger ikke være dyrt. Man plukker rett og slett med seg noen steiner, og finner frem litt maling. Eller man tar frem de gamle, utgåtte skoene, og planter litt. Tusen takk til Mona Kirkhus for inspirasjonen.

Skape grenser

Skape grenser

Tilbake til dette med rom i hagen; det gjør seg absolutt med en liten bro, eller en liten åpning inn til et annet rom, en avgrensning fra der man er. Det er mange muligheter, og det er bare fantasien som setter grensene.

Lysthus

Lysthus

Helt til slutt noen fine eksempler på lysthus fra Ramme Gård. Rom i hagerommet er budskapet. Hjemmested og fristed – fred og ro.