Jordbær med balsamico og mascarpone

Det finnes mange ulike oppskrifter på jordbær i balsamico med diverse tilbehør. Denne oppskriften er både enkel og velsmakende.

Jordbær med balsamico og mascarpone

Du må benytte friske og rensede jordbær. Etterhvert som bærene du får i butikken ikke lenger har så mye smak som de du får kjøpt om sommeren, kan det være en fordel å marinere bærene. Videre blander du en god balsamico eddik med passe mengde sukker. Prøv deg frem! Dette heller du over bærene, og lar dem stå en stund. Gjerne en halv time, slik at bærene får trukket til seg marinaden.

Hengende jordbær

Mascarpone krem: Du kan benytte den som den er, kun rørt sammen med litt vaniljesukker. Eller du kan gjøre følgende: Skill 2 egg, og pisk eggedosis av eggeplommer og 3 spiseskjeer sukker. Bland 250 gr. mascarpone inn i eggedosisen. Deretter stivpisker du eggehvitene. Tilsett 2 spiseskjeer sukker til slutt, og pisk til marengs-konsistens. Vend marengsen ned i eggedosis/mascarpone blandingen.

Norske jordbær

Så er desserten klar for servering. Legg opp mascarponekrem og avrente jordbær på pene tallerkner, og server. God apetitt!