Idèer til gårdshagen

forside

Gårder har ofte store dimensjoner. Her kan man virkelig boltre seg med vakre porter og skilt som ønsker velkommen. Dette kan selvsagt overføres til mindre hager – om enn i mindre dimensjoner. Men det har helt klart et nostalgis, romantisk skjær over seg.

Fra Jeløya, Moss

Fra Jeløya, Moss

 
Store dimensjoner kan også bidra til spennende inngangspartier. Er du så heldig å ha en ombygd låve, eller en annen tilsvarende bygning kan et steinbelagt inngangsparti virkelig heve inntrykket for de besøkende.

Fra Jeløy Radio, Moss

Fra Jeløy Radio, Moss

 

Små hager har sjelden plass til flere bygninger og eget tun. Men har man god plass, er det bare å boltre seg med spennende bygg og store trær.

Fra Rød Gård, Jeløy

Fra Rød Gård, Jeløy

 

En allè hører også med – og alt trenger ikke være like striglet og glatt. Et rustikk og romantisk preg oppnås raskt når trærne og veien ser ut til å ha vært der i lang tid, og bærer preg av dette.

En grønn allè på Jeløy Radio

En grønn allè på Jeløy Radio

 

Gamle, duftende roser hører med. Stilkroser og buskroser, klaseroser og klatreroser. Utvalget er stort, og mulighetene mange. Rosa roser mot gult hus er en klassiker, og roser i miljø med trær skaper variasjon og fargeglede.

Roser på Rød Gård

Roser på Rød Gård

 

En frittstående rosehekk er også en god mulighet når man har god plass. En slik hekk kan bli ganske omfangsrik, men gir mye glede med vakre blomster og gode dufter. Roser mot en vegg kan selvsagt også kombineres med andre spennende innslag som glass eller keramikk.

Rosehekk og rosa roser på Rød Gård

Rosehekk og rosa roser på Rød Gård

 

Litt humor må man også kunne unne seg i hagen. Her er det bare oppfinnsomheten som setter grenser, og hvorfor ikke gjøre noe ekstra ut av hundehuset – eller direktørboligen, som vist på bildet under :)

Humor på Rød Gård

Humor på Rød Gård