Idèer fra Østen

 

Noen idèer fra Maldivene og Thailand

Noen idèer fra Maldivene og Thailand

Klima i Norge er selvsagt mye kaldere enn i Østen. Men det går jo an å ta med seg noen idèer hjem likevel, når man først er ute og reiser. Idèene her er hentet fra Thailand og Maldivene.

Kokosnøtter som kant

Kokosnøtter som kant

Man bruker det man har. På øya Medufushi i Maldivene hadde de brukt sand i gangveiene, og skall fra kokosnøtter som «kantsteiner». Ikke det at jeg tror vi har så mye kokosnøttskall til overs her, men det er noe med å bruke det man finner i naturen. Ikke kjøp og kast, men bruk det du har. Og innbyggerne var faktisk veldig miljøbevisste.

Kule utedusjer

Kule utedusjer

Det er nok ikke så mange som har utedusj i hagen, men jeg har hørt om flere som har det på hytta. Og hvorfor ikke bare «slå til» og gjøre det med stil. Dusjen til venstre er fra Maldivene, og var plassert inne i et «uterom». Dvs. det var et rom med en høy mur rundt, så ingen kunne se inn – og selvsagt med en låsbar dør. Men det var åpen himmel over, og veldig romantisk. Det er en idè som kan være litt eksotisk å ha på hytta om sommeren. Dusjen(e) til høyre er fra Thailand. Og her var det flere dusjer på rad. Skikkelig luksus hvis man er mange på hytta, alle har badet i sjøen og trenger å dusje. Begge dusjene var for øvrig veldig flotte med bruk av varierte materialer.

Palmer i kalde nord?

Palmer i kalde nord?

Det er først de senere årene at det har kommet palmer til utebruk i våre butikker. Riktignok må de tas inn om vinteren, men det er mange solfylte terrasser som passer godt til palmer i sommerhalvåret. Så da er det bare å fylle opp. Og palmer i krukker er veldig dekorativt som vi ser på bildet til venstre, hvor man i tillegg har plassert krukken på en pidestall med belysning. Krukken og palmen blir opplyst om kvelden, noe som er veldig dekorativt.

Vann i hagen

Vann i hagen

Vann i hagen blir mer og mer populært, og jeg hadde bare lyst til å ta med denne vakre innretningen helt til slutt. En liten vegg, med sildrende vann i bakgrunn og et lite vannbasseng i front. Og legg igjen merke til at flere av pottene med blomster og planter har lyskilder plassert under seg. Veldig vakkert når mørket faller på.

Ta naturen med inn

Ta naturen med inn

Helt til slutt et par idèer til hvordan man kan ta med naturen inn på en romantisk måte.