I landskapsarkitektens hage

forside

En vakker og rustikk hage møter oss i Arendal. Hagen er godt planlagt for en familie på fem, og her er det stor aktivitet hele sommerhalvåret med fotball, grilling og solfylte plasser hvor kattene koser seg.

Et hemmelig sted

Et hemmelig sted

 

Det er flere overraskelser i hagen, og en av dem er dette hemmelig stedet. Godt gjemt nederst i hagen finnes en  fantastisk hengebøk. Treet kan av natur bli nokså stort, og bør ofte plantes  i enden av hagen med god plass rundt. Da har man et smykke i hagen for flere generasjoner.

Blomstrende hage

Blomstrende hage

 

Hortensia i lyseblått og hvitt klatrer oppover fjellsiden. Det milde klimaet i Arendal ser ut til å passe plantene ypperlig, og de har vokst seg store over flere år. Planten tåler skygge, men trives også godt i sol. De fantastiske skjermblomstene pynter opp i hagen og er et vakkert skue.

Rustikk skjønnhet

Rustikk skjønnhet

 

Lavendel, salvie og roser i skjønn forening. For en romantisk hage! Godt kombinert med rustikke innslag som naturstein og steinmurer i ulike høyder. Dufter godt gjør det også :) Eldre roseslag har en tendens til å dufte mer enn de nye. Så neste gang du kjøper roser, tenk på å få med minst en gammel rosesort.

Sirkler i hagen

Sirkler i hagen

 

Man forstår det er profesjonelle hagefolk som bor her, når man ser utformingen av hagen. Sirklene går igjen, både i form av gressplen, og i et gruslagt område med fakler og blomster i urner. Sirklene er kantet med stein som holder det hele på plass, og med myke grusganger imellom.

Trapper og stier

Trapper og stier

 

Når man er så heldig å ha en hage hvor det er litt nivåforskjeller, har man mulighet for å lage små trapper i terrenget i tillegg til murer og avsatser. Trappene i denne hagen er laget av naturstein og grus, og passer så utrolig fint inn sammen med små ganger og smug.

Det aller beste med denne hagen er den harmoniske sammensetningen av materialer og planter. Naturlige og rustikke materialer skaper en grønn lunge for hele familien.

Tusen takk til Siri og Ketil for at jeg fikk besøke hagen deres.