Høstens flor

forside

Høsten er en vakker tid, med mange stauder som fortsatt står i fullt flor. I tillegg er det mye flott pyntegress som egner seg. Her ser du blå kuletistel, duehode og blåmolinia. På neste bilde ser du purpursolhatt som er et yndet landingssted for bier og sommerfugler, samt bitteraster og perlevigblomst.Diverse

Er du av dem som elsker gule blomster, og noe som virkelig lyser opp i hagen, kan du plante praktsolhatt som til venstre på bildet under. Andre gode alternativer er hagegullris (midterste bilde) eller en nøkketunge. guleVakre nå på høsten er også den blå stauden prakthjelm, blåsvingel – en gresstype med blågrå blader, eller strandkattehale.

Diverse3Har du plass til en riktig stor staude, er hjortetrøst en ruvende og dekorativ plante (øverst til venstre på bildet under). Blåmolina (nok en variant) er et vakkert gress med fine aks. Sølvgrå lammeøre skaper avveksling fra de «vanlige blomstene»,  og bergknapp skaper også en fin avveksling i bedene.

diverse2Hagestikle og bivrealunrot på bildet under skaper spenning og tekstur i bedene.

LaveGress er dekorativt og vakkert, og på bildet under er det rørkvein. Ellers finnes det høstfloks i vakre farger, samt høstormedrue med sine flotte blader.

strå

Alle bildene er tatt i parken ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet.

God høst !