Høst i hagen min

forside

Jeg merker at hagen har «roet seg» og er i ferd med å gå i dvale. Høstfargene kommer, og dagene blir kortere. Håper jeg har klippet gresset for siste gang denne sesongen. Ellers er hagen min er spesielt preget av en stor villvin, som jeg fikk som en liten avlegger. Det er fortsatt noen blomster som lyser opp, samt et og annet eple som har fått henge igjen.
Blomster

Jeg har fortsatt en og annen Hortensia som står med blomster, selv om blomstene nesten har blitt  grønne. Berberisen har fått fine farger, og jeg har spedd på med litt lyng for å få enda litt mer farge inn i hagen. Katten trives fortsatt ute, men han er kald i pelsen og jeg gleder meg til han begynner å være mere inne igjen.

farger

Enkelte dager er fortsatt varme og fine, så jeg har latt sitteplassene være som de er. Det er godt å sitte ute, og overvarme på terrassen og bålfat på plattingen bidrar til litt ekstra varme.

sitteplasser

Et annet innslag i hagen min som lyser opp høstdagene, er Hjortesumaken. Den har stått i mange år nå, og ser ut til å trives bedre for hvert år. Synes den er veldig dekorativ og vakker.

hjortesumak

Hagenisser er ikke helt min greie, men litt «stæsj» i hagen synes jeg likevel hører med. På bildet over til venstre er det en sommerfugl som jeg kjøpte på Chelsea Flower Show i sin tid. Under er det både sommerfugl og øyestikker også kjøpt inn på samme messe. Hjertet kjøpte jeg i parken Rottneros i Sverige, som jeg har skrevet om tidligere.

stæsj

Jeg er også veldig glad i en naturlig og romantisk «look»på hagen. Synes det passer til huset mitt. Derfor har jeg bl.a. laget et lite steinbed, hvor jeg har lagt små rullesteiner i sand. Jeg har også små pynteting som en liten metallfugl som pynter opp i et lite tre. Også har jeg da et lite hjerte i betong som noen lagde til meg en gang.

Romantikk

Dagene går nå med til å klargjøre hagen for vinteren, og jeg har allerede begynt å planlegge neste sommers prosjekter. Og planleggingen fortsetter vel til langt ut på våren :)

Rolig hage

God høst til alle !!!