Hager i Toscana

Noe av det som slår en i Toscana er hvor velstelt det er. Alle vinrankene står på rett linje, markene med solsikker lyser opp, og flere av gårdene har vakre pinje- og cypress allèer. Midt i hjerte av Italia har man i flere år satset på såkalt «Agriturismo», gårdsferie. Her finnes mange muligheter for hele familien til å overnatte på en Italiensk gård – og da ofte i form av vingårder.

Mange vakre gårder i Toscana

På noen av gårdene serveres det frokost, og mange har eget basseng. Standarden kan selvsagt variere, men felles for dem alle er det fantastiske toscanske miljøet. Det er vanskelig å ikke bli inspirert til å lage en vakker hage selv. I tillegg byr Toscana på nydelig vin og interessante vinområder, et fantastisk kjøkken, middelalderbyer omkranset av høye murer, og ikke minst terracotta potter i alle størrelser og utforminger.

Blomster og trær i Toscana

Hvis du vil vite mer om Toscana, kan du følge linkene under. Jeg har bare et råd: nyt det! Ikke forsøk å rekke over alt på en gang, for Toscana er stort – både i utstrekning og i innhold. Velg ut noe, og reis flere ganger.

Miljøbilde fra Toscana

www.agriturismo.regione.toscana.it/index-eng.htm

http://goitaly.about.com/od/italytravelglossary/g/agriturismo.htm