Hagen på Nyfossum

Hagen på Nyfossum ligger i tilknytning til Blaafarveverket på Åmot i Modum Kommune i Buskerud. Det gamle huset er vakkert resutaurert, og låven brukes til ulike utstillinger. I huset har Ida Lorentzen hatt permanent utstilling siden 2002, og i låven har blant andre Sidsel Colbjørnsen og Dronning Margrethe av Danmark presentert sine arbeider.

Huset på Nyfossum

Når du kommer hit, merker du roen og idyllen som preger stedet. Hagen har mange vakre blomster og rabatter, og det er en egen urtehage her. Urtene er til salgs, og du finner både basilikum, persille og mye mer. Godt lukter det også. I tillegg er det anlagt en andedam, rosehave, og i et hjørne av hagen finner du et nydelig lysthus.

Epletrær i hagen

Det er satt ut flere krakker i området, så muligheten for å sette seg ned og kjenne roen komme, er helt klart til stede. Kjøper du med deg krydder hjem, er et godt tips at du også kjøper med ferskt brød fra det lille landhandleriet på vei ned mot Blaafarveverket. Du kan selv tenke deg den gode lukten i bilen på veien hjem. Kanskje bør du prøve de gode pannekakene med blåbærsyltetøy og is før du drar hjemover også. Og hvorfor ikke kjøpe med noen fine blå glass eller vaser fra Blaafarveverket når du først er i gang. Dette er en tur for hele familien, og hvis været er godt blir det en nydelig opplevelse. God tur!

Låven på Nyfossum