Gress til glede og besvær

Hvis du trodde at gress var den lettvinte måten å dekke til et område på, så vet du kanskje nå at det er feil. Bare det å fjerne alle steiner når du skal legge ny plen er en stor jobb i seg selv. Riktig jord og riktig gressblanding er også viktig. Du må derfor vite om gresset blir liggende i skyggen eller i solen, samt hvordan du skal bruke plenen. Når så plenen er på plass, må det kalkes, gjødsles, brukes ugressmiddel spesielt tilpasset plenen, og for de riktig erfarne kan det være nyttig med både plenlufting og toppdressing. Dessuten må du klippe plenen. Veldig ofte spør du meg, hvis du er av de som er flink til å gjødsle. Men resultatet er en vakker grønn plen til glede for alle.

Pyntegress på Chelsea Flower Show 2008

Nå har det seg imidlertid slik, at gress ikke lenger bare er gress. Du får kjøpt pyntegress i ulike former og farger. De er usedvanlige dekorative og kan benyttes i hagen, og i krukker på balkongen såvel som på hytta.

Pyntegress i kombinasjon med blomster

Pyntegresset kan du gjerne benytte i kombinasjon med andre blomster og planter, f.eks. som en vakker bakgrunn.

Pyntegress i kombinasjon med buksbom

Du kan også vurdere å bruke det som dekorasjon rundt trær, som dette bildet fra Quatar viser (riktignok rundt en palme).

Pyntegress rundt foten av et tre

Gress trenger ikke bare være en stor jobb om sommeren, men også til glede på mange ulike måter.

De tre første bildene er fra Chelsea Flower Show, 2008.