Frosne bringebær

Solmodne bringebær rett fra åkern er vel noe av det beste man kan få. Både norske bringebær og norske jordbær har en helt utrolig smak, så det gjelder å hamstre mens man kan. Godt å ha i fryseren når høsten kommer, og kan brukes til utrolig mye. Her kommer to oppskrifter som er kjempegode i sommervarmen, og som raskt blir barnas favoritt. Bringebær fra frysedisken eller fra fruktavdelingen kan også brukes med hell.

Enkel trifle

Bringebær trifle

Til 4 glass trenger du 400-500 gr frosne bringebær. Disse moser du litt med en kjevle (i en pose), før du putter dem i en blender sammen med litt vann og melis. Hvor mye melis du trenger er avhengig av hvor sure bærene er. Frosne bær fra frysedisken er ofte mer sure enn bær du får rett fra åkeren. Prøv deg frem. Vannet er kun for å gjøre det lettere for blenderen, men ikke ta for mye. Konsistensen skal være litt løsere enn sorbet.

Når du har kjørt bringebærene til en passe tykk masse, gjør du som følger: Legg bringebærmasse lagvis med vanilje yoghurt (1/2 l) og kjeks. Gjerne en kjeks med sjokolade og nøttebiter. Du trenger ca 4-5 kjeks. Disse moser du med en kjevle (også i en pose). Deretter legger du lagvis bringebærmasse, yoghurt og kjeks, gjerne i to lag. Spises med en gang med en lang skje. Kjempegodt!

Bringebær smoothie

Bringebær smoothie

400-500 gr frosne bringebær kjøres i blender sammen med 1/2 banan og 1/2 liter vanilje yoghurt. Avhengig av bærene, og hvor søt du vil ha smoothien, kan du også blande inn litt melis. Spises straks!

Dette er en kjempe enkel oppskrift, som med hell også kan benyttes på blåbær, jordbær og mye annet. Hvis du brukes jordbær, kan det være lurt å dele de opp litt, eller gi dem en omgang med en kjevle først. Store frosne jordbær kan være litt tøft for blenderen. Selvsagt kan du også variere hvilken yoghurt du bruker. Så her er mulighetene mange.