Fjellhagen

Volden Gård befinner seg 530 m.o.h., nærmere bestemt Svingvoll i Gausdal. Kjenner du til Skeikampen med Bukkerittet, slalom, golf mm., så ligger gården på nedsiden.

Staudebed

Det er Rita og Simen Volden som driver gården, og den er åpen hver søndag fra juni til september. Hver søndag kl. 18.00 er det dessuten hagevandring med omvisning blant alle de nydelige staudene. Og det er tydelig et populært tiltak. Bare denne søndagen var det rundt 30 personer på omvisning.

Et vakkert miljø

Det skal etter sigende være mer enn 2000 stauder her, og det er en frodig oase som møter oss der i fjellheimen. Det er stauder i alle farger og fasonger, små og store.

Små og store stauder

Her finner du alt fra et eget Hostabed, valmuer og asparges, til andre og mer sjeldne sorter. Imponerende er det også at etter den sterke varmen som har vart en 14 dagers tid, er fortsatt hagen vakker og frodig.

Bed med fuglehus

Simen Volden forteller at hagen er om mulig enda vakrere lenger ut på sommeren, fordi beplantingen etterhvert lager egne rom i hagen. Uansett er dette en hage det er verdt å besøke, kanskje spise en vaffel eller to og bare nyte omgivelsene.

Pyntegress