Fiken

Fikenfrukten er oval og litt dråpeformet, med spiselig skall, rødlig fruktkjøtt og mange frø. Den er godt egnet til desserter, eller i kombinasjon med ost, sammen med spekeskinke eller bløtlagt i vin og benyttet i ulike matretter. Til jul kjenner vi kanskje frukten best i tørket form, som snacks sammen med dadler og ikke minst nøtter.

Fikentre på Bornholm

Foto: Lise Nymark

Fiken dyrkes idag i land som Frankrike, Hellas, Tyrkia og Brasil for å nevne noen. Det finnes også fikentrær å få kjøpt i Norge. Bildet over viser et fikentre på Bornholm i Danmark, som har fått stått noen år. I Norge kan man plante fikentreet i urner, eller på et lunt sted i hagen. Har du den i urne, kan du sette den på et kjølig sted inne om vinteren. Uansett, så er dette en eksotisk plante, som det er hyggelig å prøve seg på. Lykke til!

Er du interessert i mer informasjon om fiken, kan du følge disse linkene:

 

Fiken