Et imponerende miljø

Qatar er en halvøy i Midtøsten, med grense til Saudi-Arabia. Den er utrolig flat og ikke minst tørr. Det er veldig mye sand her, og lite naturlig vegetasjon. Sommertemperaturen (juni, juli og august) kan i verste fall stige opp mot 50 grader. Dra derfor på andre tider av året.

Blomsterbed i Doha, Quatar

Under slike omstendigheter er det imponerende med vakre bed og grønt gress. Riktignok ikke overalt, men gjerne i forbindelse med parker, grøntanlegg, kjøpesentre og boliger.

Palmer og blomster i Quatar

Hovedstaden i Qatar heter Doha, og det er herfra bildene er tatt. Landet er rikt, og dette gjenspeiler seg i den enorme utbyggingen av blant annet hovedstaden. En rekke nye bygninger og ikke minst veinettet er kontinuerlig under utvikling.

Blomstrende inngangsparti i Quatar

Hvis du drar til Doha, så er det et par ting du må få med deg. Det ene er ørkensafari. Store land rovere, hvor dekkene blir tappet for endel luft, tar deg med ut i ørkenen på en utrolig tur. Opp og ned sanddyner du ikke tror det kan være mulig å forsere. På skrå bortover sanddyner i en dosering som du heller ikke ville trodd var mulig. Men jeg kan forsikre deg om at dette er en ny naturopplevelse. Omsider stoppet vi på en flat slette, med litt hard bunn som vi trodde var stein. Det viste det seg imidlertid at den var dekket av skjell, fordi området tidligere hadde ligget under vann. Helt fantastisk.

Blomsterbed i Quatar

Det andre du må få med deg er shopping. Det finnes flere store, flotte shoppingsentre her. Noe av det som absolutt er verdt å kjøpe med seg er stoffer. Gardinstoffer og møbelstoffer, dusker og tilbehør. Det finnes et utrolig utvalg, til priser du bare kan drømme om her hjemme. Så husk å ta mål før du drar.

Vil du vite mer om Qatar, kan du følge disse linkene:

http://www.qatar-info.com

http://www.experienceqatar.com