EPLEPAVLOVA MED AKEVITT

Pavlova er en kjent klassiker, som kanskje er spesielt populær å lage nå om sommeren. Den kan lages med mange varianter av fyll, med vanlig krem, vaniljekrem og en blanding av krem og yoghurt. Og toppingen er selvsagt valgfri, med bær og frukt i alle former og fasonger. Her kommer det en ny variant av den gode kaken.

Eplepavlova med akevitt

Eplepavlova med akevitt

Dette trenger du:

3 EGGEHVITER
90 G SUKKER
1/2 TS KANEL

150 G SUKKER
4 SS AKEVITT
3 EPLER

3 DL KREMFLØTE
3 SS TYTTEBÆR

Før steking

Før steking

1. Pisk eggehvitene halvstive og tilsett deretter sukkeret litt etter litt mens du fortsetter å piske det stivt. Tilsett
kanelen helt til slutten.

2. Form marengsen til ei rund kake (som på bildet over) og stek den på 125 gr i 1,5-2 timer til den er tørr utenpå og myk inni.

3.  Skrell eplene og del de i båter.

Epler og akevitt

Epler og akevitt

4. Smelt 150 g sukker til karamell i en romslig kjele og tilsett akevitten. Ha eplene oppi karamellen og kok de møre.  Avkjøl.

Stekte epler i sukker og akevitt

Stekte epler i sukker og akevit

5. Server pavlovaen med pisket krem, karamelliserte epler og et dryss av tyttebær (eller granateplekjerner, som jeg har gjort i mangel på tyttebær).

Vel bekomme

Vel bekomme

Denne kaken er en sikker vinner, og passer spesielt godt til en viltaften.

Tusen takk til Vigdis Snipen for at jeg fikk lov til å dele oppskriften med dere!