En av sommerens beste kaker!

Jordbær hører sommeren til, og kanskje er du så heldig å finne markjordbær i tillegg. Uansett, dette er en oppskrift verdt å prøve.

Først lager du et enkelt sukkerbrød, f.eks. 4 egg, 150 gr sukker, 150 gr hvetemel og 1 teskje bakepulver. Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis. Deretter sikter du på mel blandet med bakepulver. Dette skal stå på nederste rille i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter. Bruk en smurt rund rund form, diameter 20-24 cm. Avkjøles på rist.

Jordbærkake med Mascarpone

Hemmeligheten

Den store hemmeligheten er fyllet. For å få en litt mer voksen smak på kaken benytter du Mascarpone ost. Du kan benytte den som den er, kun rørt sammen med litt vaniljesukker. Eller du kan gjøre følgende: Skill 2 egg, og pisk eggedosis av eggeplommer og 3 spiseskjeer sukker. Bland 250 gr. mascarpone inn i eggedosisen. Deretter stivpisker du eggehvitene. Tilsett 2 spiseskjeer sukker til slutt, og pisk til marengs-konsistens. Vend marengsen ned i eggedosis/mascarpone blandingen. Da får du en litt mer luftig krem du kan benytte som fyll i kaken. Hvis barna ønsker noe annet kan du evt. fylle halve kaken med vaniljekrem og den andre halvdelen med mascarponekrem.

Når du skal fylle kaken er det viktig at du fukter bunnen med melk e.l. før du legger på jordbær og krem. Rundt kaken og på toppen kan du benytte vanlig hvit krem laget av kremfløte med sukker og vaniljesukker. Deretter er det bare å pynte med noen pene store jordbær og helst markjordbær. Smaken er virkelig en bit av sommeren.