En av Romas grønne lunger

Det finnes flere store parker i utkanten av Roma. En av dem er Villa Borghese, med adkomst bl.a. fra de travle handlegatene i sentrum av byen og fra oversiden av Spansketrappen.

Fra Villa Borghese i Roma

I den innholdsrike parken er det en utendørs kino, flere gallerier og museer, samt et par kafeer. En bedre middag kan inntas på Casina Valadier Villa Borghese. Dette er etter sigende en tidligere «jakthytte», som er er gjort om til en femstjerners restaurant. Å kalle bygningen for en jakthytte er neppe dekkende for dette nydelige huset med en fantastisk utsikt over Roma.

Vakre omgivelser i parken

Selve parken har en omkrets på seks kilometer og rommer en kunstig innsjø, ender, mengder av furutrær, skulpturer og fontener. Videre et gresskledd amfiteater, rideskole, zoologisk hage og mye mer. Mange av Romas innbyggere tar selv turen opp i parken, som tilbyr et deilig avbrekk fra det hektiske livet nede i Romas gater.

Et mer formelt miljø

Historisk sett ble villaen og parken tegnet i 1605 for kardinal Scipione Borghese, og ble senere den italienske statens eiendom i 1901. Tidlig på 1800-tallet ble kunstsamling til familien Borgheses samlet i Casino Borghese, hvor man nå finner Galleria og Museo Borghese.

Mange nydelige trær

Har du tid til overs når du er i Roma, så er parken helt klart verdt et besøk. Husk å ta med gode spasersko, og sett gjerne av noen timer. Parken er stor, og det er mye å se. Men godt er det å komme seg litt bort fra mengder av mennesker, bilstøy og hektisk aktivitet, og trekke inn frisk luft blant furutrær og grønne plener.

Fra den kunstige innsjøen