Brooklyns Botaniske Hage

Brooklyn Botaniske Hage

Brooklyn Botaniske Hage

I hjertet av Brooklyn, finner man denne vakre og velstelte parken. Det er en stor park, så gode sko og litt tid til overs er en fordel hvis man skal avlegge parken et besøk. Parken har mange gangveier og byr på skygge og variert miljø.

Gangveier i Brooklyn Botaniske Hage

Gangveier i Brooklyn Botaniske Hage

Det er en rekke ulike ”hager” i parken. Totalt tretten hager finner du her, blant annet er det en flott urtehage.  Den viser frem ulike kulturer og mattradisjoner fra Brooklyn og området rundt. Så for matelskere er dette en god inspirasjonskilde.

Fra urtehagen

Fra urtehagen

En annen stor attraksjon er den gamle og veletablerte japanske hagen. Der finner man en vakker dam omkranset av trær og busker, som er formklippet og tilpasset et japansk miljø. En knall rød paviljong tiltrekker seg oppmerksomhet blant alt det grønne. Hvis man er så heldig å være her i perioden april til mai, kan man også få med seg den fantastiske blomstringen til over 200 japanske kirsebærtrær i tillegg.

Japansk hage

Japansk hage

Mer vann er det også i hagen i form av fontener og mindre dammer. Her er det ett å få inspirasjon til hva man kan gjøre selv i sin egen hage – om enn i en noe mindre skala.

Fontener og dammer

Fontener og dammer

Og så trærne da, for de av oss som er glad i trær så er det mer enn nok å se på. Trær i alle varianter, størrelser og former. Unge trær og gamle trær. Og når man er her om sommeren, mens gradestokken kryper opp rundt 40-tallet, så er det godt med mange trær og mye skygge. Dessuten gir trær god luft. Man får puste igjen.

Trær i parken

Trær i parken

I tillegg har du alt det andre grønne som også bidrar til dette fantastiske pustehullet i den noe hektiske storbyen.

Vakre miljøer

Vakre miljøer

Busker, gress, blomster og bunndekkere – alt like velstelt, og noe som vitner om at her bryr man seg om bærekraftig hagebruk og miljø. Så jeg må bare få lov til å anbefale parken til alle som skal til New York i tiden fremover. Parken er lett å finne, og den er vel verdt et besøk.

Verdt turen

Verdt turen