Bløtkake med eplemos

Eplemos med biologiske epler, gjerne epler fra egen hage er nydelig å spise, og tilfredsstillende å lage selv. Men hva skal man bruke det til (foruten tilslørte bondepiker, selvsagt)? En kjempegod mulighet er bløtkake med eplemos.

Bløtkake med eplemos

Til kaken bruker du et vanlig sukkerbrød. Oppskrift på sukkerbrød ….. I tillegg lager du egen eplemos. Skrell og skjær eplene i små biter. Disse koker du i litt vann til de er passe møre. For å unngå at eplene blir brune, kan du benytte litt sitron i vannet. Mos deretter eplene i litt av kokevannet, for så å la dem koke videre sammen med litt sukker (og evt kanel). Mosen kan gjerne være litt «løs» før du tar i sukker, fordi den vil tykne litt etterhvert som den koker videre. Det er viktig å røre, slik at det ikke brenner seg. Så lar du eplemosen bli helt kald, før du benytter den i kaken.

Kakestykke av bløtkake med eplemos

Dynk kaken med melk, eplesaft eller hva du måtte ønske. Deretter legger du på eplemos og et lite lag med krem. Rundt og over kaken har du vanlig krem laget av kremfløte, og gjerne med revet kokesjokolade som topping. Hvis du får mer eplemos enn du trenger til kaken, bør du fryse resten i små porsjonspakker. Da holder den seg best.

Vi takker Bente Skagestein i Oslo, for oppskrift på bløtkake med eplemos.