Blåbærmuffins

Her får du en superenkel oppskrift på muffins som du kan bruke som grunnlag for det meste: 100 gr smør og 2 dl sukker røres hvitt. Rør deretter inn 3 egg, ett av gangen. Så sikter du i 4 dl hvetemel blandet med 2 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker. Bland gjerne inn 1,5 dl melk underveis, så røren får en fin konsistens.

Denne røren kan du enten bruke i sin helhet, eller du kan dele den i to og f.eks. blande litt kakao i den ene delen. Siden vi nå skal lage blåbærmuffins, tar du noen fine nyplukkede blåbær og rører inn i deigen. Disse skal steke med i ovnen ved 175 grader i ca 15. minutter. (NB! Ikke fyll muffinsformene for fulle – 3/4 er nok).

Deretter må du avkjøle muffinsene helt før du skal ha på melis. Glasuren kan du selvsagt lage av melis og vann, men den har da en tendens til å bli litt «flat». Hvis du heller vil ha en litt mer «fluffy» glasur, gjør du som følger: Du blander ca 600 gr melis med 3 eggehviter. Bruk en miksmaster for å få en luftig glasur. Deretter pynter du med nyplukkede blåbær på toppen.

Vel bekomme!