Amaryllis

Du har sikkert både sett den og kjøpt den i butikken til jul. Oftest er den rød, men noen hvite har også begynt å dukke opp. Men hvorfor ikke unne seg selv gleden ved å plante, og drive frem en egen Amaryllis, eller gjerne flere. Du trenger ikke nødvendigvis kjøpe den røde. Amaryllis finnes i et uttall farger, både gule, rosa, hvite og mye mer. Se her…

Hvit Amaryllis

Fremgangsmåte

Når du får med deg løk hjem, kan du legge røttene i vann i 3 timer. Deretter planter du dem i en eller flere potter med jord, og sørger for at noe av løken stikker opp over jorden. De skal ikke vannes igjen før du ser at det har begynt å spire.

Amaryllisløk

Målet er at blomsten skal springe ut til jul. Hvor raskt dette skjer avhenger bl.a. av hvor mye lys planten får. Vi plantet løkene i oktober. To satte vi i vindusposten, med begrenset antall timer dagslys. To andre satte vi i gangen med konstant overlys.

Spirende Amaryllis

Løkene som stod i gangen (med konstant overlys) ble ferdige til jul, og stod ut hele januar. De andre løkene sprang ikke ut før godt over nyttår. Men her kan du prøve deg frem, alt etter hvor raskt du ser planten spire. Nedenfor ser du det vakre resultatet. Neste år kjøper vi flere, og i flere farger. Noen skal vi plante sammen i en større potte, og noen i enkeltpotter.

Amaryllis i full blomstHvis du vil vite mer om Amaryllis kan du prøve noen av disse linkene:

 

Lykke til!

Amaryllis finnes i mange farger